Brussels DC
 

Voor alles een (dubbele) back-up: garantie op 99,999% uptime

Brussels Datacenter is een volledig uitgerust redundant datacenter, geconfigureerd voor N+1, wat wil zeggen dat elk subsysteem één of meerdere back-ups heeft. Op regelmatige basis worden er controles uitgevoerd op onze actieve stand-by apparatuur. Om onze groei preventief op te vangen investeren wij continu in nieuwe systemen en doorgedreven risicominimalisatie. Hierdoor worden de risico’s op onderbreking van uw serveractiviteiten geëlimineerd.

Verscheidene parameters worden voortdurend gemonitored: elektriciteit, alarmsignalen, brandbeveiliging, temperatuur, vochtigheid, stofconcentratie en luchtdruk.

Elektriciteitsvoorzieningen

Ons datacenter is voorzien van een UPS (batterijen) en een dieselgenerator. Bij stroomstoringen voorzien deze systemen het datacenter lange tijd van elektriciteit zonder enige onderbrekingen.

Koeling

Verschillende koelmethodes worden gecombineerd zodat uw servers – ook bij de meest extreme weersomstandigheden – vertoeven in de meest geschikte klimatologische omstandigheden.

Brandbeveiliging

Ons datacenter is voorzien van gevoelige rookmelders. Ons gasblussingsysteem – een mengsel van koolstof, waterstof en fluor - treedt in werking bij een beginnende brand, zonder enige invloed op de werking van uw servers.

Click to view the image

 

Click to view the image