Brussels DC
 

Waarom colocatie in plaats van een eigen serverroom?

Colocatie of housing van servers heeft verscheidene voordelen ten opzichte van het investeren in en onderhouden van uw eigen server- of IT-room. Een volledige of gedeeltelijke migratie behoort tot de mogelijkheden.

Geen zware investeringen meer!

De inrichting en het onderhoud van een eigen serverroom of IT-lokaal vraagt zware en herhaalde investeringen in noodstroomvoorzieningen, koelsystemen, brandblusdetectie, automatische gasblussing, toegangscontrole,…

Bij colocatie deelt u de infrastructuur van het datacenter waardoor u kosten kunt besparen. U betaalt dan een maandelijkse fee die u rechtstreeks opneemt in uw bedrijfskosten. U behoudt altijd fysieke toegang tot uw servers.

Perfect schaalbaar: u huurt wat u nodig hebt

Fors groeiende bedrijven of bedrijven die tijdelijk een tandje moeten terugschakelen, dit heeft vaak gevolgen voor het aantal nodige servers en de grootte van de eigen server- of IT-room. Een serverlokaal uitbreiden vraagt veel tijd en kost veel. Voor groeibedrijven maakte een eigen serverroom het veel moeilijker om te verhuizen naar nieuwe en grotere locatie.

Wanneer u samenwerkt met een datacenter voor colocatie huurt u meer of minder racks in functie van uw behoefte. Uitbreiden of inkrimpen verloopt heel flexibel en zonder bijkomende investeringen.

Alle risico’s geëlimineerd

Aangezien uw servers in alle omstandigheden dienen te functioneren vraagt een eigen serverroom een hoog niveau van beveiliging, noodstroomvoorzieningen en koeling. Een professioneel datacenter zorgt ervoor dat u zeker bent dat uw servers in de meest veilige en optimale omstandigheden draaien.

Perfecte connectiviteit

Brussels DC beschikt over uitmuntende dataverbindingen met alle telecomoperatoren. Dit zorgt ervoor dat uw data en applicaties overal en altijd perfect bereikbaar zijn. Dit is niet altijd het geval wanneer u een eigen serverroom of IT-lokaarl heeft.

Permanente monitoring en bewaking

Een professioneel datacenter heeft een automatisch en persoonlijke monitoring van de veiligheidssystemen. Fysieke bewaking met bewakingsagenten is zelfs bij Brussels DC aanwezig.